söndag 6 juni 2010

B16-juniorerna besegrade Honka Thunders med 3-1

Trots ett klart övertag av hemmalaget EIF:s B16-pojkar i regionseriematchen mot Honka Thunders, höll det på att gå riktigt på tok. Gästerna, Honka Thunders från Esbo, hade nämligen ett öppet målläge i sista matchminuten, men hemmakeepern Ben Nybondas räddade med tur och skicklighet.  I matchens sista anfall kontrade Oscar Sundström in slutresultatet 3-1. Det var hans andra mål för dagen. Sundström hann också bomma några lägen, men var ingalunda den enda i EIF som lyckades med det. EIF hade flera chanser så väl i den första, som i den andra halvleken att punktera matchen.

Under första halvleken fick EIF-målvakten Christoffer Koschinski gripa in två gånger, i den andra halvleken hade inbytta Ben Nybondas ungefär lika mycket att göra. Trots det, lyckades det klena Esbolaget göra sitt första mål i råets serie. Det målet för Nybondas ta på sin nacke, han nämligen tappade en enkel boll i fötterna på en motståndare och den föste bollen i nätmaskorna från nära håll. Honka Thunders gjorde sitt reduceringsmål till 2-1 då en knapp kvart återstod att spela. I matchens första halvlek hade Robin Sid fört hemmalaget i ledning med ett välpreciserat långskott. Målet kom i den nittonde matchminuten.

EIF- tränaren Bosse Koschinski nöjd med spelet.
- Jag tycker vi spelade stabilt och bra, trots att några spelare saknades. Jag anser förövrigt att ”Robbe” (Robert Rehnström) var ”man of the match”. Hans spelade mycket bra matchen igenom, sade Koschinski efter matchen.

Sin följande match spelar EIF:s B16-juniorer fredagen den 11:e juni mot HJK-j/94 sin i Degerö i Helsingfors. Torsdagen den 17:e juni spelar EIF sin sista match under våromgången mot HPS på Österbyplanen. BA