söndag 23 maj 2010

EIF slog FC Jazz-j med 2-0 i division 1

Ekenäs IF:s B17-juniorer tog sin femte seger i sin sjätte match i B-juniorernas division 1 på söndagen (23.5). Ekenäsgrabbarna slog FC Jazz-juniorit från Björneborg med siffrorna 2-0. I pausvilan i matchen som spelades på gräsplan i Karis var ställningen 1-0.

Båda lagen hade flera målchanser och bjöd publiken på anfallsglad fotboll. Matchen mellan EIF och FC Jazz var på sätt och vis en aningen märklig drabbning. Det är nämligen sällan det lag som förlorar flera närkamper vinner matchen. Så var det emellertid på söndagen.


Om EIF hade flera tekniska och flinka spelare, så bestod FC Jazz manskap av stora, starka men aningen klumpiga spelare. I luftduellerna var det ofta, och det speciellt i Jazz försvarszon, Björneborgarna som var starkare. Matchens första mål gjordes av Oscar Sundström. Han serverades ett delikat läge av stoppern Max Arnkil. Sundström hade bara att slå bollen i tom bur. I den 54:e matchminuten tvingades Jazzförsvaret kapa omkull Ville Sevon innanför straffområdet. Domaren Peter Laine tvekade inte en sekund utan pekade på straffpunkten. Dennis Lindroos sköt straffen bergsäkert i mål. Ben Nybondas i EIF:s målbur storspelade mot FC Jazz. Han tog flera riktigt farliga målchanser och ledde också spelet på ett föredömligt sätt. Också Joel Lahtivuori som ytterback, först på vänstra och sedan på den högra kanten, kämpade fint.

I EIF:s mittförsvar gjorde Benjamin Hoffren bra ifrån sig. På mittfältet grovjobbade Ville Sevon sin vana trogen, men också Robert Rehnström spelade ypperligt. Sin följande match spelar Ekenäsgrabbarna mot HJS i Tavastehus lördagen den 29:e maj. BA