söndag 23 maj 2010

Ekenäs IF:s B16-pojkar slog enkelt Gnistan i regionserien

EIF:s B16-pojkar tog sin första seger i fotbollsdistriktets regionserie på torsdagen (20.5) på Karis konstgräsplan. Efter att ha spelat två matcher oavgjort, spelade man nu totalt ut motståndarna Gnistan från Helsingfors. Matchen slutade i siffrorna 4-1 (3-1). Slutsiffrorna kunde ha varit klarare, så pass mycket bättre var EIF än sina motståndare. Hemmalaget förde matchen som spelades i vackert sommarväder. EIF hade totalt dominans över mittfältet, men kunde egentligen inte skapa särskilt mycket riktigt farliga målchanser under de första tjugo matchminuterna.

Med en knapp halv timme på matchuret slog radarparet Robin ”Ruben” Sid – Ville Sevon till. Sid rundade på sitt kännspaka vis ett par backar och gav en fin passning till Sevon, som i sin tur tog bollen under kontroll och rullade den nätt i mål. Ännu före paus gjorde Robert Rehnström två mål och gästrenas Sami Laukkanen ett mål. Gnistans mål kom förövrigt efter lagets enda ordentliga anfall under första halvleken.

Genast i början av andra halvleken gjorde Oscar Sundström EIF:s fjärde mål och efter det spelades de återstående 35 minuterna närmast för att det så står i reglerna. Den andra halvleken bjöd inte publiken på någon speciellt stor fotbollsnjutning.

Nämnvärt är att Robin Sid gav den målgivande passningen till samtliga EIF-mål. Han, Ville Sevon och EIF:s försvarslinje som helhet spelade bra. Vänsterbacken Johan Nilsson stod för en mycket bra insats i matchen. Onsdagen den 26:e maj spelar EIF mot Järvenpään Palloseura på bortaplan. BA.